Omgeving

Ligging

Parkflat Houdringe is schitterend gelegen aan de rand van het Landgoed Houdringe en de bossen van het Utrechts Landschap. Direct grenzend aan Houdringe bevindt zich de golfbaan “De Biltse Duinen” met een negenholes parcours. Ook de golfbaan  “De Pan” is op fietsafstand gelegen.

Sportiviteit en natuur

In de directe omgeving van Parkflat Houdringe zijn velerlei mogelijkheden voor actieve ontspanning.

Aan het einde van de Bosuillaan is het bos waar u heerlijk kunt wandelen.

Golfliefhebbers vinden de golfbaan op loopafstand. Verder heeft Bilthoven een overdekt zwembad en diverse sport- en fitnessfaciliteiten.

Vervoer

Het NS station van Bilthoven ligt op loopafstand (8 – 10 min.) van Parkflat Houdringe. De bushalte voor de buslijnen naar Utrecht, Zeist, Maartensdijk en Hilversum is op het stationsplein. In Bilthoven is ook een buslijn die de diverse wijken van Bilthoven verbindt met het station.

Parkeren

Parkflat Houdringe is ruim voorzien van parkeerplaatsen rond het gebouw. Een aantal appartementen beschikt over een inpandige garage. In de directe omgeving zijn ook garages te huur en/of te koop.

Winkelbestand

Op loopafstand ligt het recent heringerichte winkelgebied aan de Julianalaan met een keur aan winkels, apotheek, huisarts en restaurants.

Aangrenzend is ook het winkelcentrum “De Kwinkelier” gelegen. Dit winkelcentrum  met onder meer een parkeergarage, AH, Kruidvat, Hema, woonwinkels, opticiens, restaurants en speciaalzaken wordt in de periode 2014 – 2016 geheel vernieuwd en verfraaid.

Twee keer per week is er gelegenheid om boodschappen te doen bij de SRV-wagen die bij de hoofdingang een stopplaats heeft.

Cultuur

Op de Planetenbaan in Bilthoven is sinds 2013 “Het Lichtruim” gevestigd. Hierin worden regelmatig theatervoorstellingen en exposities gehouden.

Ook worden regelmatig uitstapjes georganiseerd door “Het Uitbureau voor Ouderen” in Bilthoven. Bewoners die zich hiervoor aanmelden worden bij de hoofdingang van Houdringe afgehaald en na afloop weer afgezet.